Hotperdomme Nou!

EEN SURPRISE ACT
Henry en Joshua worden uitgenodigd als ‘surprise act’ op de troostdienst van een overleden fan. Aan het eind van deze bijeenkomst, wanneer ze huiswaarts keren, vraagt een oudere vrouw of ze met hen mag meerijden aangezien de laatste trein al vertrokken is. Ze besluiten haar mee te nemen. De roadtrip begint vanaf dat moment en verandert al snel in een achtbaan vol kwetsbaarheid, radicalisering en geloof. De broers krijgen ongevraagd antwoord op de vraag waarom zij hun verhaal in het theater mogen vertellen.

ACHTERGROND
Hotperdomme Nou! is een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde ervaringen uit het leven van Henry en Joshua. Over opgroeien in de Molukse gemeenschap, in aanraking komen met mystiek en het bovennatuurlijke. Over theatermaken als noodzaak. Met succes. Maar ook over radicalisering en de wapens oppakken. En, wanneer voel jij je nou Nederlands?

KRACHTTERM
Geloof en doorzettingsvermogen hebben altijd een rode draad  gevormd in het eerdere werk van The Brothers Timisela. Maar in
Hotperdomme Nou! krijgt het een diepere dimensie. Het plotselinge overlijden van hun moeder tijdens de vorige theatertour was een mokerslag en een rustperiode werd aangeraden. Toch bleven ze schrijven en dit vond zijn weg op het podium. De uitspraak ‘Hotperdomme Nou’ is een krachtterm die werd gebezigd door met name de 1e generatie Molukkers in Nederland en is daarmee ook een eerbetoon aan deze groep. Het drukt de woede en onmacht uit, maar tegelijkertijd heeft deze groep bewezen over een gezond overlevingsmechanisme te beschikken. Henry en Joshua putten daar inspiratie uit.

Hotperdomme Nou speelde van januari t/m mei 2019 in de landelijke theaters. De reprise start vanaf september 2019.